Veel gestelde vragen

Mis je vragen in onze FAQ? Neem dan contact op via info@wifi365.com of 088-0808 150.

Wat kost WiFi 365?

Antwoord

WiFi 365 neem je af als een abonnement waarbij je per gebruiker per maand betaalt. Op basis van jouw wensen en behoeften voor de WiFi dienstverlening bepaalt jouw reseller een prijs per maand. Hij informeert je hier graag over.

Dichtklappen

Hoe bestel ik WiFi 365?

Antwoord

WiFi 365 wordt aangeboden door ICT resellers door heel het land. Zij zijn jouw vaste aanspreekpunt rondom de volledige WiFi 365 dienstverlening. Heb je een vaste reseller, dan kan hij eenvoudig jouw WiFi 365 aanbieder worden. Heb je geen vaste reseller? Dan kies je uit ons partnernetwerk.

Dichtklappen

Welke contractduur moet ik kiezen?

Antwoord

WiFi 365 neem je af voor een prijs per (WiFi) gebruiker per maand. Kies je voor een jaarabonnement? Dan is je abonnement vanaf één jaar na de ingangsdatum maandelijks opzegbaar. Een jaarabonnement heeft een lagere maandprijs dan een standaard maandelijks abonnement. Een standaard maandelijks abonnement is direct vanaf de ingangsdatum maandelijks opzegbaar. Jouw reseller adviseert je graag bij de afweging tijdens het afsluiten van het abonnement.

Dichtklappen

Welke slimme features (add-ons) kan ik bij deze dienst krijgen?

Antwoord

Je kunt de standaard WiFi 365 dienst uitbreiden met diverse slimme features. Op dit moment zijn dit er vier: Gasten WiFi, WiFi filter, Device-check en Inzicht in je voice gesprekken. Jouw reseller vertelt je graag meer over deze add-ons en als je wil is een feature dezelfde maand geregeld.

Dichtklappen

Is mijn hele pand WiFi dekkend?

Antwoord

Met WiFi 365 heb je een WiFi dekking garantie van 20m2 per gebruiker. Dit is berekend op basis van een gemiddelde werkplek per gebruiker. Is je pand groter dan de afgegeven meters per gebruiker? Geen probleem, wij kijken naar het extra aantal meters en zorgen ervoor dat we hier ook perfecte WiFi dekking realiseren. Hierdoor gaat de maandprijs iets omhoog.

Dichtklappen

Hoe wordt WiFi 365 bij mij aangesloten?

Antwoord

Heb je WiFi 365 besteld, dan ontvang je het welkomstpakket binnen twee weken. In het welkomstpakket zit alle apparatuur en een handige handleiding. Als je een (klein) beetje handig bent, dan doe je het aansluiten helemaal zelf! Je hoeft niet te wachten op iemand die dit voor je doet en je maakt direct verbinding. Vind je dit lastig, of kom je er niet uit? Dan komt je reseller graag langs om het tegen een vergoeding voor je te doen.

Dichtklappen

Wat gebeurt er met WiFi 365 als mijn bedrijf groeit of we verhuizen?

Antwoord

WiFi 365 kun je elke maand eenvoudig aanpassen aan jouw wensen. Komt er een extra werkruimte bij of verhuis je naar een nieuwe locatie? Dan beweegt jouw WiFi netwerk mee, hierbij is het aantal (nieuwe) m2 leidend. Neem je nieuwe medewerkers aan, dan pas je het WiFi 365 abonnement hier ook eenvoudig op aan. Wijzigingen zijn altijd maandelijks door te voeren en zo wijzigt ook je prijs per maand. Dit geldt natuurlijk ook wanneer er collega’s uit dienst treden of je bedrijfsruimte afschaalt.

Dichtklappen

Welke voordelen biedt WiFi 365 samen met Office 365?

Antwoord

Door slimme software in de netwerkcomponenten van WiFi365 is het mogelijk om verschillende applicaties te onderscheiden. Zo ziet het netwerk of iemand een Skype for Business gesprek voert, zodat het netwerk hier meteen de juiste Quality of Service instellingen op toepast.

Dichtklappen

Kunnen mijn gasten gebruik maken van het WiFi netwerk?

Antwoord

Uiteraard. WiFi 365 biedt naast het bedrijfsnetwerk de optie om een gepersonaliseerd gastennetwerk op te laten zetten. Lees hiervoor de informatie over de extra features (Gasten WiFi).

Dichtklappen

Welke internetsnelheid moet ik hebben voor een goede WiFi ervaring?

Antwoord

De internetlijn is de binnenkomende verbinding die afgenomen wordt bij je provider. Wij stellen geen minimale eisen aan deze verbinding. We adviseren wel om met je provider af te stemmen welke snelheid het best aansluit op jouw internetbehoeften. Streamen via Netflix vraagt bijvoorbeeld meer bandbreedte dan e-mailverkeer.

Dichtklappen

Kunnen jullie niet mijn hele netwerk verzorgen?

Antwoord

Dit is afhankelijk van de WiFi 365 reseller die je kiest. Sommige resellers zijn ook in staat om vaste aansluitingen te verzorgen, dit is momenteel nog geen standaard onderdeel van de WiFi 365 dienst. Omdat WiFi 365 continu wordt doorontwikkeld, is het in de toekomst ook mogelijk is om vaste aansluitingen door ons te laten regelen.

Dichtklappen

Ik heb een probleem met mijn netwerk, wat moet ik doen?

Antwoord

Wat vervelend! Neem meteen contact op met je reseller, hij is je eerste aanspreekpunt, ook als het gaat om eventuele storingen. Hoogstwaarschijnlijk kan hij op afstand zien wat het probleem is en kan hij het direct oplossen. Lukt dit niet, dan zal hij langskomen om het probleem te verhelpen. Wanneer het probleem niet aan het WiFi 365 netwerk of de apparatuur ligt, dan kan hij eventueel kosten in rekening brengen.

Dichtklappen

Wat gebeurt er als er een apparaat defect is?

Antwoord

Bij een kapot hardware component voorziet jouw reseller je direct én kosteloos van een vervangend exemplaar. Let op, dit geldt niet wanneer een AccesssPoint of switch beschadigd is als gevolg door toedoen van derden of bij blikseminslag, waterschade, brand en vandalisme.

Dichtklappen

Wat gebeurt er als mijn AccessPoints of switch verouderd raakt?

Antwoord

Als WiFi 365 klant krijg jij de nieuwste en beste netwerkapparatuur. Wanneer dit niet meer voldoet aan de eisen van jouw gebruikers en/of devices, dan vervangen wij dit kosteloos voor nieuwere apparatuur, daar kun je vanuit gaan.

Dichtklappen

Wat gebeurt er met de apparatuur als ik mijn WiFi 365 abonnement beëindig?

Antwoord

De apparatuur is en blijft in bezit van WiFi 365, je betaalt hier dus ook niet voor. Wanneer je jouw WiFi 365 abonnement opzegt (gebeurt vast niet 😉) dan vragen we je de AccessPoints en switch naar ons terug te sturen. Wij bepalen of we de apparatuur opnieuw kunnen inzetten bij een nieuwe klant of in een ontwikkelingsland. Is dat niet mogelijk, dan kiezen we voor recyclen.

Dichtklappen